Erfgoedhuis Hilversum

Activiteiten EXTRA INFO

Diverse activiteiten

Extra Info (en archief) over de activiteiten

Boekpresentatie

Op 21 mei nam burgemeester Gerhard van den Top het jubileumboek 600 jaar Hilversum: Stemmen uit het verleden, in ontvangst. Samen met de kindburgemeester en een echte Jan van Beieren in boekhandel Voorhoeve.

Robin Gouwswaard aanwezig


Op donderdag 23 t/m zondag 26 mei 2024 is Robin aanwezig in de expo Hilversum in de oorlog. Van 12-17 uur locatie: Collectie Hilversum - Gooische Brink Hilversum. Hij is de samensteller en kenner en verzamelaar van Hilversum in de oorlog

Boekpresentatie


Het jubileumboek ‘600 jaar Hilversum, stemmen uit het verleden', dat verschijnt ter gelegenheid van de 600steverjaardag van Hilversum als zelfstandige gemeente.


De uitreiking van het eerste exemplaar aan burgemeester Gerhard van den Top vond plaats op dinsdag 21 mei 2024. De boeken zijn de koop bij Libris Boekhandel Voorhoeve, Kerkstraat 82, 1211 CR Hilversum.

Foto's en filmpje zijn te vinden op social media.


Vrijheidsrok


Op bevrijdingsdag 5 mei kon men mee borduren aan een nieuwe vrijheidsrok. Een project van kunstenaar Elganan Jelsma. Op de vide in de expositie van het Erfgoedhuis/ Collectie Hilversum werd hard gewerkt. Tevens kon men de expo Hilversum in de Oorlog bekijken.

Presentatie Architectuurboeken


Op vrijdag 17 december 2021 werd het eerste boek, uit de serie van 4, gepresenteerd aan burgemeester Pieter Broertjes in gezelschap van de auteurs. Locatie: Boekhandel Libris Voorhoeve; foto: Arie den Dikken. Uitgeverij: Verloren.

Een filmpje van de presentatie is te zien op YouTube! Gemaakt door Paul Delcour.

Op 19 mei 2022 was de presentatie van het tweede architectuurboek in Gooiland. Loco-burgemeester Karin Walters en de auteurs ontvingen een boek.

In november en december werden de twee laatste delen van de Architectuurboeken uitgereikt. Deel 4 aan de huidige burgemeester Gerhard van de Top in het Raadhuis.

De boeken zijn te koop via Uitgeverij Verloren.

Opening expo 2 maart 2024


Op zaterdag 2 maart 2024, werd in het kader van 600 jaar Hilversum de tentoonstelling van 100 objecten uit de collectie Hilversum geopend. Tegelijkertijd werd ook de zegel van Jan van Beieren op de privilege bevestigd door burgemeester Gerhard ten Top. Ook de voorzitter van het Erfgoedhuis Hilversum Henk van Laarhoven plaatste een zegel. Dit was ook de start van het Erfgoedhuis met de expopanelen De Rode Draad en de maquette situatie 1850.